02

MotorTotaal
Transportstraat 1 / 4538 AT Terneuzen
T. 0115 - 61 27 21 / Contact >>

Openingstijden
Dinsdag t/m vrijdag 12:30 - 18:00 uur
Zaterdag 09:00 - 17:00 uur

Realisatie: TiDi Graphics

Ride-on

Ride-on

Bandensealant & Balancer

Ontdek de voordelen van een bandensealant en balanceergel gecombineerd in één formule

Bescherming tegen lekke banden en klapbanden, langer behoud van een juiste bandenspanning, minder bandenslijtage: een ideaal? Ride-On Tire Protection maakt deze eigenschappen haalbaar voor elke band.  

Dit hightech bandenafdichtingsmiddel maakt banden beter en biedt verschillende oplossingen in één: 

 

✓ Anti-lek werking
✓ Banden behouden langer de juiste spanning
✓ Balanceert banden op hydrodynamische wijze
✓ Verbetert de rolweerstand en vermindert trillingen en lawaai
✓ Koelt banden
✓ Banden slijten gemiddeld 25% minder

 

Deze eigenschappen maken Ride-On een aantrekkelijk en voordelig alternatief voor onder andere geluiddempende banden, run-flat banden, sealants zonder balancerende eigenschappen, een reparatiekit en balanceerpoeders of -loodjes. Omdat Ride-On preventief werkt kunt je bij een inrijding gewoon doorrijden. De sealant zit al in de band en dicht het lek onmerkbaar: binnen seconden en vrijwel zonder drukverlies. Sta dus niet meer stil bij een lekke band!

 

Hoe werkt Ride-On sealant en balanceergel? 

Ride-On Tire Protection is een unieke sealant en balanceergel in één formule.

Tijdens het rijden vormt Ride-On – een balanceemiddel en sealant met vezels zes keer sterker dan staal – een gelijkmatige, beschermende laag over de binnenzijde van de band. Deze coating balanceert en maakt ze tot zelfreparerende banden gedurende de hele levensduur.

Veiligheid voor alles 

Met Ride-On Tire Protection repareren je banden zichzelf. Bij een punctie duwen de centrifugale krachten van het draaiende wiel en de spanning in de band Ride-On naar het gat, dat vrijwel direct wordt afgesloten. Omdat het ook helpt om porositeitsgaten af te sluiten die er voor zorgen dat een band langzaam leegloopt met de tijd, blijven de banden goed opgepompt, gaan ze langer mee, is het voertuig beter bestuurbaar en haalt u meer kilometers uit de tank. 

Als het scherpe object in de band is achtergebleven, is het essentieel om deze zo snel mogelijk te verwijderen om verdere schade aan de band of binnenband te voorkomen. Hoewel Ride-On het lek permanent afdicht, beschouwen wij elke reparatie aan een band als tijdelijk en adviseren we om de band zo snel mogelijk door een specialist te laten controleren. 

Perfecte balans

Met één applicatie van Ride-On zijn wielgewichten verleden tijd. Hoewel Ride-On te gebruiken is in combinatie met traditionele gewichten, heb je ze niet meer nodig. Ride-On is speciaal ontwikkeld om hydrodynamisch te balanceren op hoge snelheden en weglawaai en trillingen te voorkomen. Het mooie is dat Ride-On zich automatisch blijft verdelen naarmate de band slijt en de banden dus steeds opnieuw balanceert, voor de gehele geldige levensduur van de band. Haal dus gerust die wielgewichten weg en geniet van de soepelste rij-ervaring die je ooit hebt gehad. 

Werkt met en zonder binnenbanden

Ride-On dicht 85-95% van de lekken in het loopvlak van de band, veroorzaakt door objecten 3 tot 20 mm diameter afhankelijk van de formule. Het werkt ook in binnenbanden, maar omdat deze kwetsbaarder zijn en eerder scheuren bij een inrijding is de effectiviteit van Ride-On daar 55-65%.

Door de natuurlijke ronding van de band werkt Ride-On niet op de wang van de band en de uiterste rand van het loopvlak. Heeft de band een insnijding, uitstulping, bobbel of zwellingen aan de zijwand (wang) van de band, of blijft de band gevuld met Ride-On lucht verliezen, gebruik deze dan niet meer voordat u er een specialist naar heeft laten kijken. Zie voor meer informatie ook de pagina over het beschermd gebied.