motortotaal

MotorTotaal
Transportstraat 1 / 4538 AT Terneuzen
T. 0115 - 61 27 21 / Contact >>

Openingstijden
Dinsdag t/m vrijdag 12:30 - 18:00 uur
Zaterdag 09:00 - 17:00 uur

Realisatie: TiDi Graphics

Wintertips

Wintertips

Enkele tips voor onderhoud van je motor tijdens de winter

 

Tijdens deze wintermaanden 10% korting op onderhouds producten en druppelladers!!!

 

Zet uw motor schoon in de stalling!

Wij adviseren u graag...

 

300_img-20171026-wa0000.jpg

300_img-20171026-wa0011.jpg

 

300_wiel.jpg

 

 

Vol tanken
Om roest aan de binnenkant van de tank te voorkomen tank je de motor helemaal vol. Daardoor is er minder lucht aanwezig en is de kans op condens en daardoor roestvorming kleiner. Verstandig is voor het aftanken motopower I en II toe te voegen.

 

300_forte-moto-power-12.jpg

Motopower I: Neutraliseert zuur in de tank, dispergeert vocht in de tank, lost teer, vernis en hars op in carburateurs en injectoren.


Motopower II: Reinigt kleppen en klepzittingen (ook oldtimers), reinigt verbrandingsruimten en uitlaatpoorten, herstelt de motorprestaties door reiniging van de zuigerveergroeven en herstellen van compressie, gaat het bevriezen van carburateurs tegen en gaat verouderen en oxidatie van de brandstof tegen.

 

 

Banden
Je wilt natuurlijk vermijden dat je platte vlakken op je banden krijgt of dat ze beschadigd raken. Je kunt ervoor kiezen de banden van de grond te halen doormiddel van het opkrikken van de motor. De andere optie is je bandenspanning 0,5 bar te verhogen, dit zorgt er ook voor dat er geen platte stukken op de banden komen. In het voorjaar, of voor je de motor gaat gebruiken, breng je de bandenspanning terug naar de normale hoeveelheid.

Accu
Als je motor op een plaats staat waar de temperatuur zeker boven 0 graden blijft kan je de accu in de motor laten zitten. Regelmatig een druppellader aansluiten en hij komt prima de winter door. Als het onder 0 graden wordt waar je motor staat haal dan je accu uit de motor en leg hem in een vorst vrije ruimte.

Stalling binnen
Stal de motor liefst in een droge ventilerende ruimte. In vochtige ruimtes een vochtvreter plaatsen. Dek de motor af met een speciaal daarvoor bestemde ventilerende motorhoes. Gebruik nooit dikke dekens, katoenen lakens of slaapzakken. Die ventileren onvoldoende en leiden tot roestvorming.

Stalling buiten
Wanneer de motor buiten gestald wordt gebruik dan een goed ventilerende buitenhoes en elke 2 à 3 weken de motor op een zonnige of winderige dag luchten. Maak de hoes aan de onderkant goed vast om wegwaaien en klapperen te voorkomen en let erop dat de hoes 10 cm vrij blijft van de grond.

Starten
Het is een misverstand dat af en toe de motor starten goed is voor de motor. De motor komt dan echter niet goed op temperatuur.